Over COL Opleidingen

COL Opleidingen leidt leerlingen van groep 7 en 8 (maar desgewenst ook ouder/ jonger) op voor het officiële, branche-erkende diploma computertypen/ tekst-verwerken van het CBT (= Centraal Bureau Typevaardigheden).

Het doel van COL Opleidingen

“Iemand op de juiste manier leren typen (volgens het 10 vinger-blindsysteem), zodat hij/ zij zich beter op de inhoud kan concentreren, voor zichzelf de kans op RSI-klachten verkleint en sneller typt, waarmee dan een beter eindproduct in minder tijd wordt bereikt. Tevens leert hij/ zij te werken met Word of Google documenten om een goede computervaardigheid te bereiken.”

Programma van COL Opleidingen

In de lessen wordt gebruik gemaakt van het online programma Typeworld. Met dit toetsenbordvaardigheidsprogramma kunnen leerlingen overal en altijd naar hartenlust oefenen.

Examen doen

In de cursus wordt toegewerkt naar een examen, waarmee een landelijk erkend diploma computertypen/ tekstverwerken kan worden behaald. De examens worden uitsluitend afgenomen onder het toeziend oog van een gekwalificeerde gecommitteerde van het CBT. De kosten voor deelname aan dit examen bedragen ca. € 35,-

Typevaardigheid biedt vele voordelen

In het basisonderwijs, maar zeker ook in het voortgezet onderwijs, moeten leerlingen veel werkstukken, boekverslagen en andere opdrachten met de computer maken. Als iemand dat vlot en gemakkelijk kan, levert dat veel tijdwinst op. Maar dat is het niet alleen. Het zal beslist ook in punten schelen als zijn/ haar werk er goed en verzorgd uitziet! De praktijk leert dan ook dat de cursus computertypen/ tekstverwerken iemand een aanzienlijke voorsprong geeft.

Wel of niet?

Hoe kunt u uzelf nou het best overtuigen van het nut van een cursus computertypen/ tekstverwerken voor uw kind?  Wellicht dat u zichzelf daarvoor het volgende eens af kunt vragen:

“Ervaart u zelf dagelijks het gemak van een goede typevaardigheid? Of merkt u juist wel eens het gemis van het niet blind kunnen typen of voldoende computervaardigheid?”

Dan zou dit misschien reden kunnen zijn om uw kind “ook” of “juist wel” een goede typevaardigheid op te laten doen en ruime kennis van tekstverwerken bij te laten brengen!

Blijft u nog met vragen of onduidelijkheden zitten, mailt u dan gerust uw vragen of neemt u gerust contact op voor een persoonlijk gesprek. Zo kunnen individuele aspecten worden belicht of onduidelijkheden worden weggenomen.

Engeline Schreurs-Sellink is eigenaar van COL Opleidingen

Engeline is in 2000 begonnen als docent typen/ tekstverwerken, en sinds 2010 het gezicht achter COL Opleidingen. Zowel leerlingen van basisscholen en ISK’s (internationele schakelklassen), als brugklasleerlingen en volwassenen volgden inmiddels haar lessen. Vol toewijding wordt aan leerlingen de aandacht gegeven die ze nodig hebben om tot succesvolle resultaten te komen!